Harta site-ului
Ajutor
Săptămîna cărții în Gimnaziul Pîrîta
Săptămîna cărții în Gimnaziul Pîrîta

     Edward P. Moegan afirmă: “Cartea reprezintă singurul loc în care poți examina un gînd firav fară a-l rupe , sau în care poți explora un gînd exploziv fără să îți fie teamă că îți va exploda în față.Ea este unul din puținele paradisuri care rămîn atunci cînd mintea unui om caută atît provocările , cît și intimitatea.”
     Astfel, în perioada de 04.04.-08.04.16. în Gimnaziul Pîrîta, s-a desfășurat ”Săptămîna cărții”, fiind organizată de către bibliotecara gimnaziului- dna Chirilov Eugenia. Săptămînă a fost plină de diverse activități, în cadrul cărora au participat elevii cl. I- IX-a.
     Luni, 4 aprilie, a avut loc expoziția de cate ”În lumea lui Pinochio și Alba ca Zăpada”;  Expoziția de desene și cărțulii confecționate de copii  ”În lumea basmelor” și Flasmob-ul ”Iubiți cartea, copii!”. Flashmob-ul a fost organizat de către elevii claselor a VIII- IX-a.
     Marți, 5 aprilie, s-a desfășurat activitatea ”Bibliotecar pentru o zi”, unde 3 dintre elevele cl. a IX-a  au avut pentru o zi rolul de bibliotecar, astfel, deservind elevii  la bibliotecă. O altă activitate a acestei zile s-a petrecut cu elevii cl. a II-a, în cadrul căreia au făcut semne de carte și au privit  filmul cu desene animate ”Alba ca Zăpada și cei șapte pitici”.  La finele zilei, s-a desfășurat Concursul Literar  ”La izvoarele înțelepciunii”- etapa locală, cu participarea elevilor cl. a VIII- IX-a.
     Miercuri, 6 aprilie, a avut loc donația de carte ”Din suflet dăruim”, unde elevii claselor primare au dăruit cărți copiilor din familii social-vulnerabile.
     Săptămîna s-a încheiat, vineri, 8 aprilie cu activitatea artistică ”În lumea basmelor”, în cadrul căreia au participat elevii cl. a I-V-a, înscenînd fragmente din basmele îndrăgite. La finele activității, elevii au cîntat piesa ”În lumea basmelor”.
     Scopul acestei săptămâni dedicate lecturii este apropierea copiilor de lumea miraculoasă a cărții ce promovează marile valori ale omenirii.

Otilia NICULIȚA, Metodist coordonator SPPT 

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Săptămîna cărții în Gimnaziul Pîrîta - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta